Att ringa på en annons

 

Bild: elgiganten.se

Om du hittar en jobbannons som du finner intressant och verkligen vill satsa på, så ska du göra vad som står i din makt för att visa det. Att lägga ner mycket tid på att författa perfekta ansökningshandlingar är en självklarhet, men det finns saker du kan göra innan det.

 

I en annons står det vanligtvis telefonnummer ifall att du har någon fråga angående tjänsten i fråga. Att ringa det numret är ett väldigt bra förslag. Men innan dess ska du förbereda dig väl. Bygg upp relevanta frågor. Frågor som man absolut inte kan finna svaret på i annonsen eller på hemsidan. Frågorna ska absolut inte vara för många så att du blir tjatig, men tillräckligt många (eller en stor) för att du ska göra ett intryck. De får inte heller vara så irrelevanta att rekryteraren anser att det var en märklig sak att undra innan man fått tjänsten. Bäst är att ställa en fråga som visar på att du verkligen är intresserad, insatt i ämnet och även insatt i organisationen och dess hemsida. Visa att du har researchat lite extra och lagt manken till. Få det att låta som att du är helt på det klara med vad du vill arbeta med och att du nu undersöker om denna tjänst kanske faller in under ditt drömjobb. Skicka signaler om att du inte är desperat, utan en seriös sökande.

 

Var självklart noga med att presentera dig väl innan du lägger fram din/dina smarta fråga/or. Var även noga med att anteckna namnet på den du talar med, så att du sedan kan knyta an till ert samtal i dina ansökningshandlingar så att de minns dig och lägger dina handlingar i en speciell hög.

 

s t a r t k l a r ?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0