Att svara på en annons


Om du funnit en annons på ditt drömjobb gäller det att skicka in en ansökan som passar perfekt till just den annonsen. När det kommer till att söka jobb på annons så kan du redan från början förbereda dig på hård konkurrens. Helst ska du ha sökt drömjobbet innan det läggs ut på en annons, för att slippa konkurrensen.

 

Men om annonsen väl är inne finns det inget mer du kan göra än att helt enkelt skicka in en så bra ansökan som möjligt för att skyffla ner konkurrenterna. Läs därför annonsen noga. Vilka formella meriter kräver de? Vilka egenskaper frågar de efter? Vad för person är det de söker?

 

När du sedan författar ditt CV och ditt säljbrev ska du få med alla dessa bitar. När det gäller de formella meriterna ska du visa dem tydligt i början av ditt CV, om du har dem. Om du inte har dem så ska du tydligt visa på saker som du själv tycker motsvarar deras krav och i texten sälja in den merit du istället har som minst lika bra.

När det gäller egenskaperna ska du definitivt få med allt de efterfrågar, men inte på ett genomskinligt sätt så att rekryteraren tror att du skriver med vissa egenskaper bara för att motsvara annonsen. Absolut förbjudet är att kopiera annonsens meningar! Nej, istället ska du lägga in information om dig själv som får dem att inse att du är rätt person. Slå gärna upp deras ord i en synonymordbok och använd dig utav synonymerna. Det viktiga är känslan du förmedlar. De ska själva få förstå att du är rätt person, istället för att du talar om för dem att du är det.

 

s t a r t k l a r ?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0