Fila på engelskan innan intervjun


Tjänster där språkkunskaper värderas högt blir bara fler och fler i takt med att vår arbetsmarknad blir mer och mer internationell. Språkkunskaper blir därför bara viktigare och viktigare i denna globaliseringens tid. Självklart är dessa efterfrågade kunskaper något som rekryteraren vill försäkra sig om när hon ska nyrekrytera.

 

Om du söker en tjänst där du vet att det kan komma värdesättas huruvida du är språkkunnig ska du givetvis uttrycka dina kunskaper tydlig i ditt CV. Tänk på hur du beskriver dina kunskaper (Vilka språk kan du? På vilken nivå behärskar du språken? Kan du både tala, skriva, läsa och förstå språken?) och på hur synliga dem är i ditt CV (Har du satt språkkunskaper som en egen rubrik? Hur högt upp har du satt rubriken?)?

 

När du sedan tagit dig ett steg längre i rekryteringsprocessen och det är dags att gå på anställningsintervju ska du vässa dina språkkunskaper. Färska upp ordförrådet som sitter långt bak i huvudet, och öva gärna dagarna innan så att du lätt kan byta språk. Det är nämligen ett vanligt förekommande drag hos rekryterare att byta språk mitt under intervjun för att lyssna in din nivå och samtidigt kolla av dina nerver. Det absolut i särklass vanligaste är självklart att hon byter till engelska, men har du tydligt framhävt stora kunskaper i något annat språk kan även dessa komma att testas. Better to be prepared!

 

s t a r t k l a r ?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0