Förebilder

”Vad vill du bli när du blir stor?”

”- Som pappa”.

 

Sen du var liten har du hört att förebilder är något bra. Det var alltid lättare att referera till vem man ska bli som, istället för att benämna själva yrket. Ofta kanske för att många inte arbetar inom en tydlig yrkesbild utan har skapat sitt eget arbete. Tänk själv igenom folk i din närhet; hur många av dem har tydliga titlar och hur många är det lättare att svara ”hon jobbar med…”, istället för ”hon är…”.

 

Detta är en av anledningarna till att förebilder är bra, även i vuxen ålder. Man behöver inte uppfinna hjulet två gånger! Vet du vad du vill arbeta med, men känner att det är lite läskigt att skapa sin egen karriär, skapa ett eget arbete som egentligen inte har någon titel, som egentligen inte finns? Leta då istället efter någon som arbetar så som du vill arbeta! Använd ditt breda kontaktnät! Leta på nätet! Till slut finner du nog din förebild.

 

När du väl funnit personen som arbetar med det du vill arbeta med, fråga då henne hur hon kommit dit hon är idag. Vem är bättre att fråga än personen som själv har kommit dit du vill komma?

 

Sug åt dig idéer, ta tips och härma; varför göra det svårt för sig? Varför uppfinna hjulet två gånger? Självklart kommer du få göra jobbet själv, men du kommer ha en förebild att se upp till. Självklart kommer det vara fortsatt läsigt, men kunde hon så kan väl du?

 

s t a r t k l a r ?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0